Bu site tarayıcınız için sınırlı desteğe sahiptir. Edge, Chrome, Safari veya Firefox'a geçmenizi öneririz.

ElySuisse web kanalları ve eczaneler dışında, internet üzerinde farklı mecralarda satışı yapılan ürünlerimiz ile ilgili orijinallik garantisi verilmemektedir.

Alışveriş Sepeti
Hediye kartları ve indirim kodu Ödeme Sayfasında Kullanılmaktadır

Sepetiniz Boş

Alışverişe Devam et

Sağlıklı Tırnaklar: Tırnak Kırılmasını Önlemenin En Kolay Yolu

Cildimizin ışıltısı ve saçlarımızın yumuşaklığını yitirmek bizi endişelendirse de, çoğu zaman tırnaklarımızın sağlıklı görünümünü ihmal ediyor olabiliriz. Aslında, bakımlı ve sağlıklı tırnaklar güzellik rutinimizin tamamlayıcısı. 

Tırnaklarımızın yalnızca estetik görünmesi değil, sağlıklı kalmasını sağlamak da son derece önemli. Çünkü sağlıksız, zayıf ve dayanıksız tırnaklar, tırnak kırılmasının en büyük nedeni. Gündelik hayatın karmaşasında, tırnaklarınızın kırılmadan güçlü uzaması için güzellik salonlarında vakit kaybetmenize gerek yok. Etkili tavsiyelerimiz ile bakımlı ellerin tamamlayıcısı güçlü tırnaklara kavuşabilirsiniz. 

Tırnak Kırılmasına Neden Olan Başlıca Faktörler

Araştırmalara göre kadınlar, erkeklere oranla tırnak kırılmasına daha fazla maruz kalıyor. 

Dayanıklı ve sağlıklı tırnaklar elde etmenizi sağlayan püf noktalara değinmeden önce, tırnak kırılmasına ve kırılgan tırnaklara neden olan başlıca faktörleri sıralayalım:

  1. Elbette ki ellerimizi sık sık yıkamamız gerekiyor; ancak tırnakların aşırı ölçüde suyla temas etmesi, tırnakların yapısını zayıflatabiliyor. 
  2. Yaş aldıkça, tırnakları koruyan başlıca protein keratinin üretimi azalıyor ve tırnakların yapısı giderek inceliyor. 
  3. Manikür ve pedikür, içimizden birçok kişinin bakım rutininin bir parçası. Ancak tırnakların bu işleme çok sık maruz kalması, güçsüzleşmelerine ve kırılmalara neden oluyor. Çünkü manikür esnasında uygulanan kimyasallar tırnaklara zarar veriyor. 
  4. Oje ve aseton, formaldehit ya da fitalat gibi kimyasallar içermesi sebebiyle tırnakları havasız bırakıyor ve zamanla zedeliyor. Bu nedenle, birkaç gün de olsa tırnaklarınızı kendi halinde bırakmanız gerekiyor. 
  5. Besin takviyesi eksikliğinin yanı sıra vitamin ve mineral yoksunluğu, tırnakların kolayca kırılmasına yol açan nedenlerden. Örneğin, keratin ve demir eksikliği yaşıyorsanız, tırnaklarınız normale oranla daha güçsüz, renksiz ve kırılgan olabiliyor. 
  6. Tırnaklar, ihtiyaç duyduğu nemden mahrum bırakıldığında daha kuru ve güçsüz olabiliyor. 

Tüm bu faktörler, sağlıklı uzayan tırnakların önünde bir engel. Peki, tırnaklar sağlığını kaybettiğinde nasıl bir değişime uğruyor ve sonuçları, neler doğuruyor?

Sağlıklı Tırnaklar Tırnak Kırılmasını Önlemenin Yolu

Sağlıksız tırnak görünümü

  • Tırnakların yüzeyinde beyaz lekeler gözlemlenir ve pürüzlü görünüm hakimdir. 
  • Demir eksikliği durumunda tırnaklarda dikey çizgiler görülür. 
  • Yatay çizgiler ise diyabet habercisi ya da çinko eksikliği belirtisidir. 

Sağlıklı tırnak görünümü

  • Tırnakların yüzeyi daha parlak, pembeye yakın canlı bir görünümde olur. 
  • Tırnak kütikülleri, sağlıklı tırnakların belirtisi. Yani manikür yaptırarak kütikülleri tahrip etmek pek de doğru bir karar değil.
  • Tırnak dibindeki yarım ay şeklindeki “lunula” isimli bölgenin beyaz olması, tırnakların sağlıklı olduğunu gösterir. 

Tırnaklarınızın görünümünün sağlıksız olduğunu düşünüyor ve tırnak kırılması sorununu sık sık yaşıyorsanız, tavsiyelerimize kulak verin:

Tırnak Kırılmasını Önlemenin ve Sağlıklı Tırnakların Püf Noktaları

Genel sağlığımız hakkında da ipuçları veren tırnaklarımız, en etkili bakımı hak ediyor. Tırnaklarınızın bakımlı ve sağlıklı olması, kırılmadan, gücünü koruyarak uzaması ise hayal değil. Üstelik çok pratik yöntemlerle!

Ellerinizi Temiz Tutun

Tırnaklara zarar veren faktörlerden birinin, sık sık suya maruz kalmaları olduğunu belirtmiştik. Ancak ellerin yeterince temizlenmemesi, tırnakların oje ve aseton kalıntısından da yeterince arınmayacağı anlamına geliyor. 

Tırnak sağlığını olumsuz yönde etkileyen bu kalıntılar, zaman içerisinde tırnaklarınızın dayanıklılığını azaltıyor. Tırnaklarınızda gereken hijyeni elde edebilmek için, ellerinizi sabunlarken tırnak yüzeyi ve kenarlarını diş fırçası ile nazikçe temizleyebilir; ölü deri ve kimyasal kalıntılardan tırnaklarınızı arındırabilirsiniz. 

Tırnaklarınızı Düzenli Olarak Kesin

Saçlarınız gibi, tırnaklarınızın da düzenli olarak kesime ihtiyacı var. İki haftada bir bu işlemi uygulamak, tırnaklarınızın sağlıklı formunu korumasını sağlıyor. 

Tepeden Tırnağa Nem

Bildiğiniz gibi genç bir cildin en büyük ihtiyacı nem; aynı şekilde tırnakların da!

Nemsiz kalan tırnaklar kurur; kırılmaya yatkın olur ve gücünü kaybeder. Biotin, hücreleri su kaybına karşı koruyarak tırnakların nemli kalmasını sağlar ve kuruluğu önler. Biotin içeren keratin takviyeleri ile, tırnak kırılmasını önleyen ilk adımlardan biri olan nem desteğini sağlayabilirsiniz. 

Kimyasallardan Uzak Durun

Tırnak kırılmasının başlıca nedenlerinden biri, çok fazla kimyasala maruz kalmaları. Evet, dış görünüm bizim için önemli. Estetik tırnaklar ise cezbedici; ancak oje, aseton ve tırnaklara uygulanan diğer pek çok kimyasal işlem tırnakların zayıflamasına neden oluyor. Tırnaklarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasını istiyorsanız, oje sürmeye bir süreliğine ara verebilirsiniz. 

Dengeli Beslenmeye Bugün Başlayın

Son yıllarda sağlıklı ve dengeli beslenmeye, organik olana yönelmeye, vitamin ve protein açısından zengin öğünleri tüketmeye dair farkındalık oldukça arttı. Vücudumuzdaki tüm organları, tek tek ve içten besleyen bu düzen, tırnaklarımıza da etki ediyor. Özellikle proteinler, tırnakları yüksek oranda iyileştirerek kırılma probleminin geride kalmasını sağlıyor. Önerimiz, keratin ve biotin içeren besinleri (lahana, brokoli, pırasa, yumurta sarısı, somon balığı…) öğünlerinize dâhil etmeniz. 

Tırnak Kütikülünü Koruyun 

Kütikül, tırnak ile parmağın birleştiği noktadaki ince, ölü deriyi tanımlıyor. Manikür esnasında bu ölü deriyi tamamen kesmek, bakteri ve enfeksiyona maruz kalma riskini artırıyor. Tırnaklarınızı korumak ve çeşitli riskleri minimuma indirgemek için kütikülün korunması gerekiyor. 

Keratin ve Biotinin Onarıcı, Yenileyici, Koruyucu Gücü

Tırnak sağlığında içten desteğin ne kadar önemli olduğunu beslenme düzenini açıklarken vurgulamıştık.

Keratin bakımına ve klasik yöntemlere dair bildiğiniz ve uyguladığınız her şeyi geride bırakın. Çünkü keratin takviyesi kullanmak, tırnakların en güçlü formunu korumanın harika yöntemlerinden biri! 

Keratin, tırnakların yapısını oluşturan temel protein. Canlı görünümünü koruyan, güçlü, kırılmayan tırnakları aslında keratine borçluyuz. 

Keratinden en verimli şekilde faydalanabilmek için, parçalara ayrılmış, yani hidrolize edilmiş keratin takviyesi kullanımını gündelik hayatımıza dâhil etmemiz gerekiyor. Son derece basit, ama etkili bir yol. Böylece vücudumuz keratini hızlıca emerek kana karışmasını sağlıyor ve hem tırnaklarımızı hem cildimizi, hem de saçlarımızı içten bir şekilde beslemiş oluyoruz. Yani keratin takviyesi, bakım rutininin en zahmetsiz ve etkili hali!

Sağlıklı Tırnaklar Tırnak Kırılmasını Önleyin

Türkiye’nin ilk içilebilir hidrolize sıvı keratini: Style Enhance 

Yatmadan önce yalnızca bir ölçek (25 ml) içerek, tırnak bakım rutininizin tamamlayıcısı olan ve tırnak kırılmasını azaltan bir besin takviyesi düşünün. 

Style Enhance, içeriğindeki 500 mg hidrolize sıvı keratin, 10 mg çinko, 50 mcg biotin, folik asit ve B vitamini kompleksi ile dayanıklı tırnakların ardındaki en etkili bakım yöntemi. 

Style Enhance’i oluşturan en önemli bileşenlerin tırnak sağlığındaki hedeflerini kısaca açıklayalım:

  • Hidrolize sıvı keratin, tırnakları oluşturan hücreleri güçlendirerek, dayanıklılık kazanmalarını sağlıyor. Dış faktörlerin zararlı etkilerini tırnaklarımızdan uzaklaştırıyor. 
  • Biotin, tırnak hücrelerini herhangi bir hasar olasılığına karşı koruyor. Su kaybını dengeliyor ve kuruluğu önlüyor.
  • Folik asit, hücre yenileyici özelliği ile biliniyor. Tırnaklarınızdaki yeni hücrelerin oluşumu, aslında bu bileşene bağlı. 
  • Çinko, tırnakların kırılmadan sağlıklı büyümesini teşvik ediyor. 

Önerilen Ürünler

(0) Yorum

Yorum yapın