Bu site tarayıcınız için sınırlı desteğe sahiptir. Edge, Chrome, Safari veya Firefox'a geçmenizi öneririz.

ElySuisse web kanalları ve eczaneler dışında, internet üzerinde farklı mecralarda satışı yapılan ürünlerimiz ile ilgili orijinallik garantisi verilmemektedir.

Alışveriş Sepeti
Hediye kartları ve indirim kodu Ödeme Sayfasında Kullanılmaktadır

Sepetiniz Boş

Alışverişe Devam et

Kolajen Nasıl Kullanılır?

Kolajenin tepeden tırnağa gençlik kaynağı olduğunu bildiğinizi varsayalım. Ve diyelim ki kolajeni sağlıklı bir yaşama ve güzelleşmeye giden yolda rutininize dahil etmekte kararlısınız. Fakat onlarca seçenek arasından nasıl bir tercih yapmanız gerektiğini, dahası kolajen kullanımı ve inceliklerini bilmiyorsunuz. Bu yazımızda, kolajen nasıl kullanılır ve hangi kolajen tercih edilmelidir sorularını yanıtlayacağız. 

Kolajen, vücudumuzdaki bağ dokularını adeta bir yapıştırıcı görevi üstlenir gibi bir arada tutar. Bağ dokusu ise, hücrelerimiz arasındaki boşlukların dolmasını ve hücrelerin birbirlerine bağlanmasını sağlar. Hücreler arası boşluk arttığında, yani bağ dokularının zayıf olduğu durumda, bedenimiz sağlığını, cildimiz ise esnekliğini kaybeder. Yani kolajen eksikliği durumunda, vücudumuz tepeden tırnağa etkilenir.

Kolajen, var olduğumuzdan beri vücudumuzda üretilen temel bir protein. Ancak yaş aldıkça üretimi yavaşlıyor ve dışarıdan takviye halinde alma gerekliliği ortaya çıkıyor. Kolajenin sayısız faydasına hâkim olup, hangi kolajen takviyesinin kullanılması gerektiğini ve kolajen kullanımının nasıl olması gerektiğini merak edenler, yazımızı okumaya devam edebilir. 

Kolajen hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyenler buraya tıklayabilir. 

Günlük kolajen ihtiyacı nasıl karşılanır?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, kolajen proteininin vücuttaki sentezi belirli bir süre sonra azalmaya başlar. Kolajen üretimi, 25 yaşından itibaren her yıl %1,5 oranında azalır. Bu nedenle çok geç kalmadan günlük kolajen ihtiyacını karşılamak ve azalan üretimi telafi etmek gerekir. Kolajen eksikliğini önlemenin ve sentezlenmesine katkıda bulunmanın en etkili yolu ise kolajen takviyeleri.  

Kolajen takviyesi kullanmayı rutin haline getirmek, cildinizin gençliğini korur, kemik ve eklemlerinizi güçlendirir, sağlıklı bir bedene kavuşturarak yaşam kalitenizi artırır. Elbette ki kullandığınız kolajen takviyesinin niteliği ve kaynağı da oldukça önemli. Nasıl bir kolajen takviyesi kullanmanız gerektiğini ise yazının devamında açıklayacağız. 

Kolajen her gün içilir mi?

Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu günlük kolajen miktarı 10.000 mg’dır. Bu miktar ise 10 grama denk gelir. Her gün 10 gram kolajen takviyesi kullanmak, ilerleyen zamanlarda oluşabilecek yaşlanma belirtilerine karşı direnç kazanmanızı sağlar. Dolayısıyla, kolajen kullanımına ara vermeden her gün devam etmek, sağlığınız açısından pek çok faydayı beraberinde getirir. 

Kolajen sürekli kullanılır mı?

Az önce bahsettiğimiz gibi, kolajeni takviye olarak süreklilik halinde kullanmanın herhangi bir sakıncası yok. Aksine, bu sayede ilerleyen yıllarda sağlıkla ışıldama olanağına sahip olabilirsiniz. Göz önünde bulundurulması gereken konu, takviyenin elde edildiği kaynağa karşı alerjik reaksiyon gösterme olasılığınızın olup olmadığı ve kullandığınız günlük kolajen miktarı. Kolajen takviyesinden en verimli etkiyi elde edebilmek için, ara vermeden minimum üç ay kullanmak gerekli.

Kolajen kaç ay kullanılmalı?

Kolajen, gözle görülür etkilerini bir ay, optimum etkilerini ise üç ay sonunda gösterir. Bu nedenle, bir ay sonunda cildinizde şahit olduğunuz berraklığa kanıp, düzenli kullanıma ara vermeniz yanlış bir hamle olacaktır. Doksan günlük süreç sonunda yansıttığı bütünsel değişimin sürekliliğini sağlamak için, hayatınızın geri kalanında kolajen takviyesi kullanımını düzenli bir rutin haline getirmenizi tavsiye ederiz.

Kolajen ne zaman etkisini gösterir?

Kolajen gıda takviyesinin etkileri, içeriğinde bulunan diğer bileşenlerin desteğiyle beraber değişkenlik gösterebilir. Daha önce de belirttiğimiz gibi, bir aylık kullanım sürecinde gözle görülür etkiler yaratırken, üç ay sonunda optimum etkilerini cildinize yansıtır. Çünkü bu süreçte, cildin deformasyonuna da bağlı olarak kolajen eksikliğinin yarattığı hasarı telafi etmiş olursunuz. Kolajen takviyesini bıraktığınız takdirde, yaklaşık yirmi gün sonra kolajen eksikliğinin yarattığı olumsuz etkileri tekrar gözlemlemeye başlamanız ise oldukça yüksek bir ihtimal. 

Kolajen ne zaman alınmalı?

Cildimiz ve vücudumuz, zamanın yarattığı olumsuz sonuçlar haricinde çevresel faktörlerin ve zararlı alışkanlıkların etkilerine de maruz kalır. Vücudumuzdaki kolajen üretimi, tüm bu dış faktörlerin ve zamanın etkisiyle 25 yaşından itibaren düşüşe geçer. Bu nedenle 20’li yaşların ortalarından itibaren kolajen takviyesi kullanımını alışkanlık haline getirmek gerekir.

Kolajen Nasıl Kullanılır?

Kolajen molekül ağırlığı kaç olmalı?

Kolajen, hidrolize edildiğinde (yani küçük parçalara ayrıldığında) kolajen peptitler elde edilir. Peki, bu işlemi gerçekleştirmenin olumlu yönü nedir? Hidrolizasyon işlemiyle elde edilen kolajen peptitler, kısa aminoasit zincirlerine dönüşür ve vücut tarafından emilimi kolay hale gelir. Kolajen takviyesi kullanımına başlamadan önce dikkat etmeniz gereken ilk nokta, kolajenin düşük molekül ağırlığına sahip olmasıdır (örneğin 2000 dalton). Böylece kullandığınız hidrolize kolajen takviyesi, bağırsak tarafından daha hızlı emilip kana karışır ve etkilerini maksimum seviyede gösterir. 

Kolajen nasıl kullanılır?

Günümüzde rastlayabileceğiniz çeşitli kolajen formları mevcut. Toz, tablet ve sıvı olarak tüketebileceğiniz alternatifler arasından seçim yaparken, kolajenin kaynağına (örneğin, cildinizin en sağlıklı formunu elde edebilmek için balık kolajeni kullanmanız önerilir), molekül ağırlığına, mevcutsa kalite belgelerine dikkat etmelisiniz. Daha sonra, günlük alışkanlıklarınız ve rutinlerinize sadık olduğunuz kadar, kolajeni de yaşantınızda vazgeçilmez bir konuma getirmeli ve düzenli olarak kullanmalısınız. Bir günde mucizeler beklemek yerine sabırlı olun, kolajenle gerçekleştirdiğiniz öz bakıma sadık kalın ve göz görülür sonuçlar için minimum üç ay kullanıma devam edin. 

Kolajen sabah mı içilmeli akşam mı?

Uykuyu, cildimiz için her gün mesai ayırdığımız bakım yöntemlerinin bir parçası gibi düşünün. Çünkü uyuduğumuz anların cildimizdeki geri dönüşü oldukça olumlu. 

Peki, kolajen hangi saatte alınmalı?

Gece 23.00’ten sonra derin uykuda olduğumuz anlar, aslında cildimizin yenilendiği dakikalara denk gelir. Ciltteki hücrelerin yenilenme sürecini desteklediğimiz zamanı daha verimli hale getirmek ise bizim elimizde. Yatmadan önce tüketilen sıvı balık kolajeni, uyku esnasında cildinizin yenilenmesine katkıda bulunur ve olumlu etkilerini artırır. Uyku ve cilt arasındaki ilişkiye dair daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz. 

Hangi kolajeni kullanmalı? 

Gerek sağlık gerekse cilt için herhangi bir ürün kullanırken, içeriği yönündeki hassasiyet ve farkındalığın arttığını gözlemliyoruz. Kimyasallardan arınmış, güçlü bileşenlerin yer aldığı ürünler ile bakım yapmanın olumlu getirilerinin farkında olmak oldukça önemli. Bu nedenle, kullanılan kolajen takviyesinin, kimyasal içermeyen güçlü bileşenler ile donatılmış olması gerekir. 

Özellikle cildiniz için bir seçim yapıyorsanız, tercih edeceğiniz kolajenin kaynağını ve hangi tip kolajen olduğunu da göz önünde bulundurmalısınız. Tip 1 kolajen, vücutta en yoğun olan kolajen tipidir ve insan cildinin ana bileşeni olarak %80 oranında bulunmaktadır. Balık kaynaklı bir kolajen takviyesi, diğer kolajen kaynaklarına oranla düşük molekül ağırlığı sayesinde cildinize iyi gelecek tüm etkileri barındırır. Sanırız bu verilerle, cildiniz için hangi tip kolajeni kullanmanız gerektiğini artık biliyorsunuz. 


Önerilen Ürünler

(0) Yorum

Yorum yapın