Bu site tarayıcınız için sınırlı desteğe sahiptir. Edge, Chrome, Safari veya Firefox'a geçmenizi öneririz.

ElySuisse web kanalları ve eczaneler dışında, internet üzerinde farklı mecralarda satışı yapılan ürünlerimiz ile ilgili orijinallik garantisi verilmemektedir.

Alışveriş Sepeti
Hediye kartları ve indirim kodu Ödeme Sayfasında Kullanılmaktadır

Sepetiniz Boş

Alışverişe Devam et

Hyaluronik Asit: Nedir, Nasıl Kullanılır?

Takvimler 1934 yılını gösterirken Alman biyokimyacı Karl Meyer ve asistanı John Palmer, vücutta mucize işlevlere sahip bir molekül keşfetti. Bugün kozmetik ve tıp dünyası dâhil birçok alanda kullanılan bu madde hyaluronik asit olarak bildiğimiz o mucize maddeydi. Cilt bakım ürünleriyle birlikte adı sıkça duyulmaya başlandı ama gördüğünüz gibi keşfi oldukça eski. Bu harika madde hakkında şaşırtıcı çok şey var. Hyaluronik asit nedir ne işe yarar, daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

Hyaluronik Asit Nedir?

Hyaluronik asit, cilt sağlığının yapı taşlarından biri. Ciltte, kaslarda, eklemlerde bol miktarda bulunur ama insan vücudundaki hyaluronik asidin %50’si deridedir. Görevi, bir mıknatıs gibi suyu kendine çekerek dokuları yağlı ve nemli tutmaktır. Vücudumuzda doğal olarak üretilir ve nem tutma özelliğiyle cildin daha canlı, dolgun ve sağlıklı olmasını sağlar. Yani gençlik formülünün bileşenlerinden biri diyebiliriz. Ancak ilerleyen yaş ve zararlı UV ışınları gibi birçok dış etken sonucu, vücudumuzda üretimi azalmaya başlar. Sonuçlarını tahmin edebilirsiniz; kuru bir cilt, lekeler, kırışıklıklar, eklemlerde işlev kaybı ve dahası...

Hyaluronik Asit Neden Önemli?

Hyaluronik asidin işlevi vücudumuzda bulunduğu yere göre değişir. Örneğin, eklemlerde bulunan hyaluronik asit, darbelere karşı bir yastık gibi dokuları destekler. Saçta bulunanı saçın parlak, canlı ve esnek olmasını sağlar. Gözde bulunanı, gözün nem dengesini ve elastikiyetini korur. Ciltteki ise esnek, pürüzsüz, lekesiz, sağlıklı bir cilt için çalışır; ayrıca yaraların iyileşmesinde dahi olumlu etkisi olduğu bilinmektedir. Hyaluronik asit neden önemlidir sorusunun cevabı işte tüm bu işlevlerde gizli. Zira bunlar azalmaya başladığında, tüm vücutta tepeden tırnağa olumsuz bir değişim başlar.

Hyaluronik Asit Faydaları Nelerdir?

Hyaluronik asit cilde faydaları ve cilt bariyerini desteklemesiyle bilinen bir bileşen. Nem tutma özelliğinden bahsettik. Cilt nemlendirici hyaluronik asit, cildin kurumasının, pütürlenmesinin, çatlamasının ve kırışmasının önüne geçer. 

Peki, bu etkilerin dışında hyaluronik asit ne işe yarar? 

Tıpkı kolajen gibi vücuttaki üretimi çeşitli faktörler sonucu azalan hyaluronik asit:

  • Hücre yenilenmesini desteklediği için cildin daha taze ve yumuşak kalmasını sağlar. 
  • Bu mucize molekülün, antioksidan ve antibakteriyel özelliği de vardır. Böylece cildi dış etkenlerden korumak için bir kalkan oluşturur, yaraların iyileşmesini destekler, sivilce ve lekelere karşı da etkilidir. 
  • Kendi ağırlığının 1000 katı kadar su molekülü tutabilme özelliği sayesinde cildin nemini korur. 
  • Yaşlanma karşıtı hyaluronik asit içeren ürünler ile düzenli olarak cilt bakımı yapmak, zaman içerisinde oluşabilecek kırışıklık, ince çizgiler, kaz ayakları gibi problemleri önler.
  • Cilt sağlığı için diğer bir önemli bileşen olan kolajenin sentezlenmesini destekler.

Tüm bunların sonucunda, düzenli kullanımda cilt daha sıkı ve sağlıklı hale gelir.

Hyaluronik asit faydaları bu kadarla bitmiyor…

Hyaluronik asit, genç ve sağlıklı bir bedenin anahtarlarından biri. Sadece dış görünüşünüzü iyileştirmiyor, içinizde de birçok faydalı şey gerçekleştiriyor. Kemikleri, eklemleri destekliyor. Kuruyan gözler için tedavide kullanılıyor. Mide, bağırsaklar ve mesane gibi pek çok iç organ üzerinde iyileştirici gücü var. Yani faydaları saymakla bitmiyor.

Hyaluronik Asit Nedir Nasıl Kullanılır?

Kulağa güzel geliyor, peki hyaluronik asit yan etki yapar mı?

Hyaluronik asidin bilinen bir yan etkisi yok. Vücudumuz bu molekülü zaten tanıdığı için takviye olarak kullanıldığında bunu yabancı bir madde gibi algılamıyor. Ancak uygulama şekline göre vücudun vereceği tepkilerin farklı olacağı da göz ardı edilmemeli. Enjekte edilerek kullanılan uygulamalarda kızarma, şişkinlik gibi komplikasyonlar gözlemlenebiliyor.

Tüm bunlara ek olarak, hamileler ve emziren anneler üzerinde gerçekleştirilmiş herhangi bir araştırma olmadığı için, bu dönemlerde kullanımı tavsiye edilmiyor. Ayrıca sağlık sorunu olan kişilerin, kullanmaya başlamadan önce doktorlarına danışmaları kesinlikle önerilmekte.

Hyarulonik Asit Serum Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Gençlik kaynağı olarak bilinen bu bileşenin faydalarını göz önünde bulundurduğumuzda, hyaluronik asit serumlarının son dönemlerde revaçta olması gayet olağan bir durum. Bildiğiniz gibi serumlar, nemlendirici kremlere oranla cilt tarafından çok daha kolay ve hızlı emilme özelliğine sahip. Böylece olumlu etkilerini daha kısa sürede ve daha etkili göstermekte. Cildinize gençlik aşılayan hyaluronik asit ve serumların çifte etkisini hayal edebiliyor musunuz? 

Hyaluronik Asit Serum Nasıl Kullanılır?

Cilde hyaluronik asit uygulaması gerçekleştirmek için, gece uyumadan önceki zaman dilimini beklemeniz en doğru seçenek olacaktır. Çünkü cilt hücreleriniz gece uyurken harekete geçer ve yenilenir. Hücrelerin yenilenme sürecini etkili bir bileşen ile desteklemek, istenilen sonuca ulaşmanızı sağlar. Tek yapmanız gereken, serumdan önce cildinizi temizlemek ve 4-5 damla uygulamak! Cildinizi temizlemenizin nedeni ise, gün içerisinde maruz kalınan serbest radikalleri arındırarak serumun daha hızlı nüfuz etmesini sağlamak.

Hyaluronik asidin tüm cilt tipleri için uygun olduğunu biliyor muydunuz? Yağlı ya da çok kuru bir cildinizin olması fark etmez, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Vücudunda, zamanın ve dış etkenlerin işaretlerini görmeye başlamış ya da erken önlem almak isteyen herkes hyaluronik asit içerikli ürünleri kullanabilir.

Düşük molekül ağırlığıyla hyaluronik asit, cilt tarafından kolayca emilen bir yapıdadır. Bu yüzden serum uygulamalarından alınan sonuçlar çok başarılı. Hyaluronik asidi pek çok kozmetik ürünün içinde görebilirsiniz ama en doğru kullanım şekli, koruyucu ve katkı maddesi içermeyen, en saf ürüne ulaşmaktır. 

Hyaluronik Asit Kaç Yaşında Kullanılır?

Yaşlanma süreci 20’li yaşların ortasına yaklaşıldığında başlar. Gençliği koruyan kolajen ve hyaluronik asit üretimi, 25 yaşından itibaren vücutta azalır. Neyse ki vücudumuz tüm bağ dokularında bulunan bu asidi tekrar üretme özelliğine sahip. Bu nedenle hyaluronik asit serumlarını gençlik çağında bakım rutininize dâhil etmeniz gerekir. 

Hyaluronik Asit Nedir Nasıl Kullanılır?

Kolajen mi Hyaluronik Asit mi?

Öncelikle, ikisinin de olmazsa olmaz bileşenler olduklarını belirtmekte fayda var. Her ikisi de vücutta doğal olarak bulunan ve yaşlandıkça azalan doğal maddeler. Cilde ışıltı, parlaklık, gerginlik, esneklik ve gençlik kazandıran kolajen ve hyaluronik asit, aynı zamanda birbiri ile etkileşim içerisinde. Çünkü hyaluronik asit, kolajen üretimini de tetikler nitelikte. Vücuttaki üretimi zamanla azalan kolajen, hyaluronik asit içeren bir serum ile bakım yapıldığında uyarılır ve sentezi hızlanır. Böylece cilt, enerjik görünümünü daha uzun süre korur. 

Cildi serbest radikallere ve zamanın etkilerine karşı korumalarının yanı sıra, öncelikli görevleri açısından birbirlerinden ayrıldıkları noktalar var. Hidrolize kolajen, elastikiyet kazandırmasıyla ön plana çıkar. Öte yandan hyaluronik asit, nemlendirme gücü nedeniyle tercih edilir.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, kullanılan hyaluronik asit serumunun kimyasal katkı maddesi içermemesi ve doğal bileşenlerden oluşması etkisini artıracaktır. 

Elira Hyaluronic Acid Serum’un gücüyle cildinizi tazeleme zamanı!

Doğal bileşenlerin ve bitkisel ekstraktların çok yönlü bakım sağlayan etkisiyle henüz tanışmadıysanız, önerimiz Elira Hyaluronic Acid Serum

Kuru ve parlaklığını kaybetmiş cildin en büyük destekçisi Elira Hyaluronic Acid Serum, siz uyurken cildinizin dokusunu yeniler ve ihtiyaç duyduğu nemi sağlar. Ciltteki yaşlanma belirtilerini önleyen formülü sayesinde herhangi bir cerrahi işleme gerek kalmadan cildinizin gençliğini uzun süre korur. 

(0) Yorum

Yorum yapın